Műszaki vizsgáztatás

Re: Műszaki vizsgáztatás

HozzászólásSzerző: Ákos » 2019.01.02. 12:29

Sziasztok!
Holnap viszem a gépet eredetvizsgára. Tud valaki abban segíteni,hogy a motorszámot pontosan hol találom és mennyire hozzáférhető? Nem szeretném,ha szétkapnák az összes burkolatot meg jól szét is barmolnák...
Előre is köszi a segítséget.
Ákos
 
Hozzászólások: 12
Csatlakozott: 2018.12.10. 12:25
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

Re: Műszaki vizsgáztatás

HozzászólásSzerző: Horváth István » 2019.01.02. 16:56

Most kapásból nem tudom hol vannak a számok , de nem kell izgúlnod , a vizsgáztatók tudják hol vannak , és biztos hogy nem kell szétszerelni hozzá a motort , mert azt az útszélén is ellenőrizhetően kell elhelyezni .
Most épp egy K16-os...
Avatar
Horváth István
 
Hozzászólások: 680
Csatlakozott: 2013.04.25. 18:12
Tartózkodási hely: Tát

Re: Műszaki vizsgáztatás

HozzászólásSzerző: Ákos » 2019.01.02. 17:15

Horváth István írta:Most kapásból nem tudom hol vannak a számok , de nem kell izgúlnod , a vizsgáztatók tudják hol vannak , és biztos hogy nem kell szétszerelni hozzá a motort , mert azt az útszélén is ellenőrizhetően kell elhelyezni .Utána néztem,hogy hol van a blokkon a motorszám, de ahogy néztem, lehet,hogy az oldal idom alja épp takarja... Majd eldől holnap.
Azért köszönöm a választ.
Ákos
 
Hozzászólások: 12
Csatlakozott: 2018.12.10. 12:25
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

Re: Műszaki vizsgáztatás

HozzászólásSzerző: Ragány » 2019.01.19. 11:41

Úgy tűnik, hogy mindenhol másként foglalkoznak a motoros ügyféllel. Novemberben jelentettem be vizsgára a gépet, december 17.-re jegyeztek elő, ez úgy több. mint 3 hét volt. Szóltak, hogy eredetvizsgát nem csinálnak, ahhoz jelentkezzek be egy másik szervizbe. Még szerencse, hogy találtam nem is olyan messze egyet, ahol fogadták a vizsganapon az egyeztetést. A vizsganapon vittem a motort, ahol mondták, hogy nekünk külön sor van, nem kell az autók közé beállni. Toljam a vasat ide, meg ide, és várjam meg a munkatársat, aki majd vizsgáztat. Kb. egy óra után eléggé fáztam már, így érdeklődtem a vizsga után. Menjek vissza a motorhoz, majd jön a biztos. Két óra után ,- ismételt érdeklődés. Ja, azt elfelejtettem, hogy két épület közt, egy keskeny átjáróban kellett állni, ahol nem is akármilyen cug volt. A három óra eltelte után jött arra egy ismerős, aki biztosan ismerőse vkinek, és csodálkozott, hogy még mindig itt vagyok- mert jóval korábban már látott engem. Elment és jó 20 perc múlva jött a vizsgáztató. Még egyet, hogy csak én voltam egyedül voltam motorral. Le a sztenderről, indítás, fények, fék, kürt,, aztán mehetek, a pénztár elé, mert a többit már ők nézik meg. Nem telt bele 10 perc, hozta a papírokat, fizettem, és mentem a következő helyre, ahol az eredetvizsgát csinálták. Igen ám, de rendszám nélkül hogy vigyem? Tolni nehéz, az utánfutós elment, és én körbe néztem, és szabályt szegtem. Az eredetvizsga rendben ment, és a végére már az utánfutós ismerősöm is megjött a felmelegedésből. :) Hát, így történt a vizsgáztatásom, az NKF-nél.
Ragány
 
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2018.11.29. 20:55

Re: Műszaki vizsgáztatás

HozzászólásSzerző: Ragány » 2019.01.19. 11:43

Horváth Istvánnak. Meg lehet találni szétszerelés nélkül mindkét számot.A motorszámot elég nehéz megtalálni, a burkolat kicsit takarja, de ha letérdel, akkor a motorház jobb oldalán megtalálható.
Ragány
 
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2018.11.29. 20:55

Előző

Vissza: Ápolás, karbantartás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron