Horváth István írta:Én azt az infót kaptam a Hondánál ( amit logikusnak is találok ) Hogy a külön savval szállított akkuk a job megoldás , mert annak akkortol indúl az "élettartama" mikor bele öntik a savat . A másik megoldásnál meg ki tudja mióta áll a polcon....
Cápika írta:Én végigzongoráztam sok lehetőséget! A 650-esben nem tudom ,hogyan van elhelyezve az akku,de a 700-asnál oldalára fektetve, kb. 45 fokban hátra döntve. Az előírás szerint ,illetve a gyári akku fajtája a felitatott ( rosszul értelmezve ZSELÉS)elektrolitos . A jelölése AGM.
Én ilyet kerestem ,először Landport márkájút, ebből is a gyárilag felitatott változatot. Ezt találtam ár-érték viszonylatban a legkedvezőbbnek. Sajnos, ez a fajta nem volt raktáron,és elküldtek egy olyan fajtát,amit nekem kellett volna felönteni savval. Én ezt nem fogadtam el,elálltam a vásárlástól.
Utána találtam egy Banner akkut,ami megfelelt minden kritériumnak, végül ezt vettem meg,azóta ezt használom. Ez az első szezon, minden pozitív![]()
http://www.akkumulatoroutlet.hu/akkumul ... 14-4-.html
Lacipapa írta:Cápika írta:Én végigzongoráztam sok lehetőséget! A 650-esben nem tudom ,hogyan van elhelyezve az akku,de a 700-asnál oldalára fektetve, kb. 45 fokban hátra döntve. Az előírás szerint ,illetve a gyári akku fajtája a felitatott ( rosszul értelmezve ZSELÉS)elektrolitos . A jelölése AGM.
Én ilyet kerestem ,először Landport márkájút, ebből is a gyárilag felitatott változatot. Ezt találtam ár-érték viszonylatban a legkedvezőbbnek. Sajnos, ez a fajta nem volt raktáron,és elküldtek egy olyan fajtát,amit nekem kellett volna felönteni savval. Én ezt nem fogadtam el,elálltam a vásárlástól.
Utána találtam egy Banner akkut,ami megfelelt minden kritériumnak, végül ezt vettem meg,azóta ezt használom. Ez az első szezon, minden pozitív![]()
A motoromban még a gyári akksi van, 2009-es. A szezonban még tökéletesen tette a dolgát, pöccre indított. A jövő évnek nem biztos, hogy neki merek vágni vele. Érdekelne, hogy neked a Banner akksi meddig bírta, nekem is szimpatikus. Az indító áram rendben volt?
Cápika írta:Lacipapa írta:Cápika írta:Én végigzongoráztam sok lehetőséget! A 650-esben nem tudom ,hogyan van elhelyezve az akku,de a 700-asnál oldalára fektetve, kb. 45 fokban hátra döntve. Az előírás szerint ,illetve a gyári akku fajtája a felitatott ( rosszul értelmezve ZSELÉS)elektrolitos . A jelölése AGM.
A motoromban még a gyári akksi van, 2009-es. A szezonban még tökéletesen tette a dolgát, pöccre indított. A jövő évnek nem biztos, hogy neki merek vágni vele. Érdekelne, hogy neked a Banner akksi meddig bírta, nekem is szimpatikus. Az indító áram rendben volt?
Szia Lacipapa!
Először is kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok Nektek!
Banner akku tapasztalat: nagyon jó. Vedd meg nyugodtan. Amióta megvettem, gond nélkül használom. Ritka használat, mint ez az év, nem volt indítási problémám, soha.
Annyi karbantartásom volt ezen évek alatt, hogy decemberben kiveszem a motorból, feltöltve leviszem az alagsori tárolóba, hüvös, de nem hideg hely. Tavaszi indulás előtt még 1x töltés és indul a motor. Yuasa gyárihoz képest szerintem versenyképes, mert 1/3 áron van. Lehet, mint nálad is, illetve nálam + Pumuklinál elmegy 15 évet a gyári, de ha ezt 5-6 évente cseréled ( nem biztos hogy kell) ugyanott vagy.
Üdv! Cápika
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég